%

Направете идеална фигура с кросфит

Кросфит изгражда съвършен тип или категория атлети. 

Какво представлява кросфит тренировката?

Този тип тренировки са едновременно гимнастика, гребане, тичане, скачане, набиране, тласкане и тн. Тренира цялото тяло и натоварването е постоянно, изгражда функционално тяло със нисък процент мазнини и по-голяма мускулна маса. Упражненията от този тип най-често виждаме да се практикуват от боксьорите или друг вид боен спортист в безбройните видеоклипове в онлайн пространството. За да бъдем добри в тренировките, то ние трябва да имаме добра сърдечно-съдова и дихателна система, силова издръжливост, да бъдем гъвкави, бързи ,силни, с отлична координация, баланс, експлозивност и други.

Създателят на този, така напредващ в днешно време, спорт е Грег Гламсън - Американец. Той създава тази тренировъчна система през 80-те години, като в началото добива известност сред военни. Създател е Грег Гламсън, който започва работа в полицейското управление на Санта Круз, Калифорния. Още на същата година е открита първата кросфит зала в града.

През 2001г. полага и основите на сайта, който съдържа информация от статии, видеоклипове, тренировки, упражнения и диети.

През 2007г. Военноморските сили на САЩ започват да използват методите и принципите на кросфит в подготовките си.

Този вид тренировка е съвкупност от движения започващи със съкращения на мускулите на торса така нареченото ядро, след което преминават към крайниците. Представляват многоставни движения предизвикващи неврологична реакция. Стандартната силова тренировка е изолирано движение от един тип с цел изграждане на точно дадена мускулна група, която не изгражда в тялото гъвкавост, пластичност и ефективност, а с цел чисто покачване на мускулна маса както и понякога и на мазнини. Крос фит движенията обаче съдържат и такъв тип мускулно - покачващи и изолирани движения. Такъв тип движения са мъртва тяга, клек, лег. Комбинирани с упражнения от рода на набиране, лицеви упори, кофички, тласкане на лост/дъмбел/ медицинска топка, раменна преса, скачане на въже и куп други упражнения създават дисциплината.

Какви резултати да очакваме?​

Ако се стремите към атлетично тяло с нисък процент подкожни мазнини, висок процент мускулна маса, гъвкавост и издръжливост тази методика на трениране е вашият тип тренировка. Но ако гоните груби размери на мускулите, към което всеки един бодибилдър в днешно време се стреми, крос фит-ът не е за вас. При него атлетите забравят изолирани серии с точни повторения, почивки, килограми.

Примерна тренировка, която бихте могли да опитате!

А ето и нашето предизвикателство към Вас - лесна и бърза тренировка, която можете да направите вкъщи:

8 серии за време:

  • 10 лицеви опори
  • 10 скока от клек
  • 10 бърпи
  • 10 скока от клек

Успех!

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

ПРОМО
27.00 лв

30.00 лв
- 10%
ПРОМО
31.50 лв

35.00 лв
- 10%
ПРОМО
49.50 лв

55.00 лв
- 10%
ПРОМО
27.00 лв

30.00 лв
- 10%
ПРОМО
22.50 лв

25.00 лв
- 10%
ПРОМО
27.00 лв

30.00 лв
- 10%

ПУБЛИКУВАНО ОТ