Crossfit у дома - тренировъчна програма за начинаещи с видео, комплекс от упражнения за мъже и жени

Първоначално разработена за пожарникари, crossfit-тренировка спечели сърцата на феновете на спортните упражнения, които симулират фигурата. Сега има специални турнири, където кръстосаните битки се конкурират един с друг в издръжливостта и технологиите. Домашните класове, когато се изпълняват правилно, носят не по-малко ползи от тези във фитнеса.

Какво представлява crossfit

Преди да се заеме с някакъв вид ново обучение, трябва да се справим с неговите тънкости. Crossfit е набор от упражнения, които се повтарят в кръг. Особеността на техниката се крие във факта, че за реализирането на цикъла на спортните задачи се разпределя определено време, което трябва непременно да се инвестира, без да се забравя всеки елемент. Важните разлики са crossfit от проста тренировка кръг:

  • Системата се състои от балансиран комплекс от основни елементи. Да си почиваш един от друг, правиш другото, няма да работи.
  • Интензивността, с която трябва да се справите, може да е насочена към развитието на не повече от две качества едновременно. Като пример можете да посочите сила и издръжливост. За тази цел, набор от упражнения за сила и тези, за които ще се изисква усилие.
  • Crossfit в дома не се различава по състав от класовес треньора той трябва да бъде разделен на три компонента. Като правило, това са кардио, елементи за вдигане на тежести и гимнастика.

Crossfit у дома

Зареждането, редовната гимнастика или обучението, което включва занятия с гири, тежести и решетки, е добро за дома, защото не изискват професионална грижа. С такъв комплекс, насочен към подобряване на тялото, придобиване на красиво тяло, привеждане на тонуса на мускулите, способни да се справят дори и с начинаещи. Въпреки това, неправилно изпълнените упражнения за издръжливост у дома могат значително да подкопаят вашето здраве.

Crossfit у дома може да се практикува само при липса на медицински противопоказания, тъй като интензивността на обучението може да бъде пренебрегната. Един неподготвен човек, който никога не е водил приятелство със спорта, да се ангажира незабавно, ще бъде труден. Започнете по-добре с нормални кръгови комплекси и постепенно, с адаптацията на организма, увеличете сложността и намалете времето.

Домашни упражнения

Всяка програма за обучение ще бъде ефективна само при сериозен подход към неговото прилагане и редовност. Упражнение crossfit в дома правите същите правила като във фитнеса за фитнес. Има няколко основни понятия, които са важни за познаване. Например фразата "Тренировка на деня" се отнася до набор от елементи, изпълнявани по време на един учебен ден. WOD къщи за crossfit се състоят от различни упражнения: гимнастически, с тежести, използване на спортна екипировка, инвентар и много другидр.

CrossFit за начинаещи у дома

Според опита на опитни crossfiters, ангажирани в зали и у дома, предимството на програмата е неговата ефективност, а минус - режим с висока интензивност. За начинаещи у дома, Crossfit осигурява прости компоненти, кратки прекъсвания между подходите. У дома, като основа, можете да вземете следния комплекс, който прави 15 повторения на всеки елемент в 3 подхода:

  • Клякам с натрупване. Сгради за crossfit са 5 кг
  • Набивки. Началната позиция - успоредна на пода, почивка на ръцете и краката. Направете класическа версия на лицеви опори, но ако упражнението е трудно за вас, можете да разчитате на коленете си.
  • За да се заздравят краката, е необходимо да се включат нежелани реакции без използването на натрупване.
  • Тракция на леки гири до 7 кг. Необходимо е да се наведете леко напред, от своя страна да вдигнете ръцете си.
  • Упражнения за пресата.

Crossfit за момичета

Желанието на жените за подобряване на собствената си фигура води до появата на нови методи, които водят до загуба на тегло и моделиране на форми. Тренировката в дома на тренировките на crossfit помага на момичетата да намерят тънка талия и прибрани задници. Начинаещите спортисти могат да си почиват между упражненията в рамките на една минута. Следващата фитнес тренировка у дома ще бъде оптимална за жените:

  1. Кардинални минути.
  2. 10 повторения на буржоазията. Този елемент е поредица от клекове, изстисквания и скокове.
  3. Извършете отново сърдечносъдовата система.
  4. Докоснете 20 пъти.
  5. ВсекиКардиопулси за минута.
  6. Активно стискайте 30 пъти.
  7. Сърдечно.
  8. Crossfit за момичета, които мечтаят за красиви бедра, трябва да съдържат 40 повторения.
  9. Работа Сърдечно.
  10. Повдигнете корпуса 50 пъти от легнало положение.

Програма CrossFit за мъже

Методът на интензивни кръгови упражнения не само намалява теглото, но и укрепва мускулите. Силен гръб е просто необходим на човек, така че трябва постоянно да работим върху него. Възможно е да няма достатъчно място за младите хора, които да преминат през кръстосани преходи, и ще има много по-удобно място на спортната площадка в двора. Главният лейтенант на американския флот Майкъл Мърфи е разработил система за обучение, която ви позволява да тествате физическата подготовка. CrossFit за мъже у дома може да бъде в основата на тази програма:

  1. Започнете с бягане за 1,5 км.
  2. Завъртете дръпнете, стиснете и стиснете. При клякам ширината на раменете трябва да е равна на разстоянието между краката. Направете елементите 20, 30 и 30 пъти, след което повторете в кръг. Като цяло, WOD трябва да съдържа 100 ощипления, 200 завъртания и 300 кляка.
  3. Завършване на урока с още 1,5 км.

Видеоклипове: тренировка у дома

Популярни статии

Здраве Kordaflex - как да приемате дневна доза, механизъм на действие, противопоказания и реакции Здраве Ирифрин - методът на употреба, дозировката, активната съставка, противопоказанията и отговорите
Готварски Как да се запази охладител в хладилника, така че да не се развалят Здраве Normoflorin-L - описание на биокомплекс, дозировка за деца и възрастни, странични ефекти и реакции Здраве Възрастни диатеза - видове и причини, симптоми и лечение у дома, народната диета и диета Руги съвети Птица синигер: видове, имена, характеристики, поведение, интересни факти, снимки. Синигер: прелетна птица ли е или не, как изглежда, какво яде през лятото и зимата, къде живее, гнезди, колко дълго живее в природата? Дали синигерът носи полза на човек? Руги съвети Какво трябва да направи човек или мъж, ако момиче или жена каже, че вече не го обича: съвет. Защо момичетата и жените напускат добрите момчета? Какви мъже, момчета, момичета и жени не си тръгват? Руги съвети Възможно ли е да се използва дафинов лист по време на бременност и кърмене? Как влияе дафиновият лист върху бременността? Дафинов лист - използвайте за забавяне на менструацията и за ранно прекъсване на бременността: народна рецепта, прегледи Руги съвети Типът цвят на външния вид на жената е "есен": характерният цвят на очите, лицето, косата. Как да изберем дрехи, грим, цвят на косата за жена с цветен тип "есен"?