IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кросфит – различният начин да се чувствате добре

26 януари 2012 14 40

Ако все пак някой не разбра какво е това "кросфит"!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Кирил Любенов, треньор по кросфит в Cfit Bulgaria (Кросфит България) ; www.ultimatetraining.bg

Знам, че за кросфит са изписани хиляди неща, някои от които верни, други- не чак толкова, но не съм сигурен дали някой се е замислял какво точно дава този спорт на жените. И защо е добре поне да опитат преди да го отрекат. В случай, че не обичате да се потите и да тренирате здраво е по-добре да не продължавате с четенето на тази статия. Ако обаче сте от тези, които не се притесняват от адреналина в кръвта, поставянето на нови лични рекорди и подобряването на стари постижения, обичате да предизвиквате себе си с нови упражнения или техники, както и постоянно да подобрявате физическото си състояние, тази статия е точно за вас.

Ето и осемте причини защо вие ( или пък жената, която обичате) трябва да се докоснете до кросфит:

1. Кросфит винаги ви предлага нещо ново, което да научите. Предизвикателство е всеки път да мерите сили с някой като вас, а още по- интересно е когато се опитвате да се състезавате със себе си.

2. Кросфит дава много добри резултати по отношение на мускулите на торса и по- специално на коремната мускулатура. Почти липсват изолирани движения ( като коремни преси например), тъй като методът предлага сериозен набор от сложни ( тук имам предвид многокомпонентни) упражнения, които допринасят за развитието и укрепването на мускулите на корема.

3. Кросфит помага за изгарянето на невероятно голямо количество калории. Опитайте например да направите тренировка, която да включва бягане и многоставно движение ( мъртва тяга, клек, тръстер). Гарантирам ви, че освен без въздух ще останете и без голямо количество ненужни калории, а това означава след време тялото Ви да изглежда и да се чувства по коренно различен начин- с по- малко излишни мазнини и доста повече сила.

4. Кросфит ще ви помогне да изградите по- хармонично и съразмерно развито тяло. Тук нямам предвид излишно напомпаните мускули, които в повечето случаи са само за пред огледалото, а истински, активни и лишени от излишни мазнини мускули, които да са ви от полза в ежедневието.

5. Кросфит ще ви зареди с много енергия, при това положителна. Ще попитате как е възможно това...опитайте някоя от тренировките и ще забележите, че в нейния край ще искате само да лежите и да не ставате от пода, но само след около половин час почивка и освежаващ душ ще сте заредени с много повече енергия и желание за живот, отколкото преди началото й.

6. Ако досега сте се притеснявали да влезете в залата, там където са свободните тежести и стойките за клякане, сега кросфит ще ви помогне да преодолеете това. А започнете ли веднъж- няма спиране.

7. Кросфит Ви дава увереност и извън залата. Той Ви помага да повишите самочувствието си и Ви дава сили да продължите напред. Разбиващите кросфит тренировки са начин по който стресирате тялото си и го изненадвате всеки път, като по този начин му помагате да се развива и усъвършенства.

8. И не на последно място - кросфит е инвестиция в собственото ви здраве. Той ще ви помогне да се чувствате пълни с енергия и сили, да сте здрави и работоспособни не само сега, а и в бъдеще. Всичко зависи от вас!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )