Какво ще научиш?

От една страна всеки втори фитнес/инструктор се закачи за думичката "кросфит", изписвайки я със и без тире, интервал и т.н. и започна да предлага кросфит тренировки. И като се почнаха едни бърпита, едно чудо.

От друга страна, типично по американски, клипчетата в интернет са с рекламна цел и идеята им е максимална популяризация и разпространение на марката "кросфит", така че те не показват какво става зад кулисите. И като се почнаха едни кривения и измъчени физиономии, само и само защото кросфит ще ни направи телата като на Рич Фронинг или Камил.

От трета страна пък, както вече неведнъж съм коментирал, се появиха т.нар. от мен "плажни" кросфитъри, които започнаха да си подбират комплексите според силните си страни и умишлено отбягват всичко, което не им върви.  И като се почнаха едни тежки тяги и клекове от неможещи да пробягат 200 м без почивка; едни набирания и лицеви от неможещите да отлепят и щанга със собственото си тегло от земята...

 "Всеки може да измори някого. Не всеки може да направи някого по-добър" (Мартин Руни).

Да си по-добър в кросфит значи да си по-добър и на упражненията със собствено тегло, и на тези с тежести, и на метаболитните бягане, гребане, каране на колело, плуване и т.н.

https://www.bb-team.org/





{START_COUNTER}